Våffla på bondbönemjöl med svampsallad

Artikel

3 ägg
3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 dl bondbönemjöl eller 2 dl bondbönemjöl och 1 dl vetemjöl
½ dl torkad svamp
En nypa salt

Svampsallad
2 dl saltsvamp
2 dl grynost
1 bit purjolök
2 msk smetana eller yoghurt (10 %)
En kruka persilja
Svartpeppar

Gör svampsallad. Spola av svampen och blötlägg den i 4–8 timmar, byt vatten 1–2 gånger under tiden. Låt svampen rinna av. Hacka purjolöken fint. Skölj och finhacka persiljan. Skär den avrunna svampen smått. Blanda alla ingredienser och smaka av.

Gör våfflor. Kläck äggen i en skål. Krossa den torkade svampen i mortel. Vispa samman alla ingredienser till våffelsmeten. Låt svälla en timme. Grädda i våffeljärn.