Smörgåstårta

Artikel

1 formbröd i skivor
Saften av 0,5 citron + 0,5 dl vatten 150 gram kvarg
100 gram majonnäs
175 gram kallrökt lax
200 gram skalade räkor
Sallatsblad
Till garnering:
100 gram kvarg
100 gram majonnäs
2 kokta ägg
Örter eller vilda grönsaker

Skär bort kanterna på brödet. Placera ut de jämnstora skivorna på smörpapper till en kvadrat. Blanda samman kvarg och majonnäs. Pensla citronvatten över brödskivorna. Bred ut kvarg- majonnäs jämnt över brödet. Placera sallatsblad ovanpå.

Låt de frusna räkorna tina och rinna av. Skär laxen fint. Fördela fyllningen på brödet. Rulla ihop till en ”rulltårta”. Låt stå i kylskåpet, gärna över natten.

Förbered dekorationen. Bred ut kvarg-majonnäsblandningen. Dekorera med ägg och valfria örter.

TIPS! För en vildare smak testa gärna späd kirskål eller maskrosblad.