Kokospannacotta med havtorn (vegan)

Artikel

1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 dl gelésocker multi
1 vaniljstång
2 dl havtornssaft
¾ dl gelésocker multi

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull. Häll på kokosmjölk och gelésocker. Värm upp under omrörning och låt koka ½ minut. Ta bort vaniljstången och fördela på fyra glas. Lägg glasen i kylskåp och låt stelna i ett par timmar eller till nästa dag.

Lägg havtornssaft och gelésocker i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka en halv minut. Ta ut glasen ur kylskåpet och fördela havtornslagret försiktigt på pannacottan. Du kan använda en sked som hjälp och hälla via skeden. Låt stelna i kylskåp i ett par timmar. Detta lager blir inte lika stelt som kokosdelen. Servera med hela havtorn eller garnera med kokosflarn.