Snålsoppa

Artikel

1 knippe morötter
10 nypotatisar
6 dl vatten
1 liten blomkål
2 små färsklökar med skaft
1–2 dl färsk spenat
2 dl färska ärter
Salt
1 krm vitpeppar
En nypa socker
5 dl mjölk och 2 dl grädde
Persilja

Skrapa morötterna och den tvättade potatisen. Skiva moroten, klyv potatisen och slå över kokande vatten, salta. Låt koka i fem minuter. Lägg i blomkålsbuketter.
Slå på så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker grönsakerna. Koka tills allt är al dente. Skiva löken, skölj och strimla spenaten. Tillsätt löken, spenaten och ärterna
i kastrullen. Tillsätt gräddmjölken. Krydda lätt med peppar och
socker. Koka upp under omrörning. Låt koka några minuter. Strö över persilja. Avsmaka. Servera med potatislimpa