Potatisterrin med nässlor

Artikel

600 g potatis
3 dl mjölk
6 ägg
2 dl förvällda nässlor
½ dl grovhackad dill
150 g riven lagrad ost
(exempelvis emmentaler)
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Skala och tärna potatisen i ganska stora bitar. Koka potatisen
mjuk. Häll av vattnet och låt svalna. Värm ugnen till 150
grader. Vispa ihop mjölk och ägg.Krydda med salt och svartpeppar.Krama vätskan ur nässlorna och blanda ihop potatis, dill, nässlor och ost (du kan byta ut nässlorna mot spenat och dillen mot annat kryddgrönt enligt smak). Smörj en avlång form som rymmer 2 liter. Lägg bakplåtspapper i bottnen
och smörj formen ordentligt. Fyll formen med potatisblandningen
och häll på äggstanningen. Täck formen med aluminiumfolie och
lägg i vattenbad (fyll en ugnssäker form till hälften med vatten).
Låt stå i ugnen i cirka 1,5 timme. Terrinen är klar då den stannat
även i mitten. Låt svalna och förvara i kylskåp till nästa dag. Ta
försiktigt ut terrinen och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Terrinen går också att servera varm. Värm då skivorna i cirka 10 minuter i 175 grader.