Charlotte russe

Artikel

8–10 portioner
½ rulltårta
Fyllning:
1 ½ dl grädde
250 gram kvark
2 dl svarta vinbär
1 knapp dl socker
5 gelatinblad
3 msk utspädd vinbärssaft
Buskbär till dekoration

Skär rulltårtan i skivor (recept på rulltårta finns bland annat på
recept.martha.fi). Klä en rund form eller skål med skivorna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden till skum, rör ner kvargen. Mixa vinbär och socker. Tillsätt i gräddblandningen. Smält gelatinet i saften och rör försiktigt ner i fyllningen. Smaka av. Fyll den rulltårtsklädda skålen med svartvinbärsfyllningen.
Täck över med plastfilm eller tallrik. Låt stå och stelna i kylskåp i minst fyra timmar innan servering. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och dekorera med exempelvis buskbär.

Tips! Den här desserten kan du med fördel variera enligt säsong. Vintertid kan du använda bär ur frysen av varierande sort, sommar och höst kan du använda och dekorera med färska bär ur busken. Kvargen kan bytas ut mot fet yoghurt.