Hallonglass

Artikel

8 portioner
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl grädde
2 dl hallon
2 dl yoghurt, 10 % fett
(2 msk bärlikör eller saft)*
1 tsk lakritsrotspulver
(2 msk rinnande honung)
*) här använde vi en likör gjord på
vinbär och rom.

Dela äggen. Vispa äggulorna med socker och vaniljsocker till en
ljusgul fluffig smet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter
grädden till skum. Mosa hallonen. Blanda samman alla ingredienser och tillsätt likören och lakritsroten. Du behöver inte använda alkohol, det går också bra med en skvätt stark saft. Smaka av. Söta gärna med rinnande honung om det behövs. Klä en form som rymmer 1 ½ liter med plastfilm. Fyll formen och ställ i frysen, gärna till följande dag. Låt tempereras en timme i kylskåp innan servering.

Tips! Dekorera med frostade bär.