Zucchinirullar i ugnen

Artikel

1 zucchini eller 2 små (600 g)
50 g riven ost (parmesan eller annan god ost)
Linsröra:
2 dl okokta linser
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
3 msk citronsaft
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
Salt och svartpeppar
Tomatsås:
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk tomatkross eller 500 g färska tomater
2 dl kokta kikärter
1 msk honung
1 msk balsam vinäger
2 tsk basilika
Salt och peppar

Linsröra: Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen. Lägg alla ingredienser i en skål och kör slät med stavmixer.

Tomatsås: Skala och hacka lökarna fint. Fräs i olja. Om du använder färska tomater skär dem i tärningar. Tillsätt tomaterna i kastrullen. Smaksätt med honung, vinäger och basilika. Salta och peppra enligt smak. Låt puttra under lock minst 10 minuter. Ju längre desto godare sås. Blanda i kokta kikärter då såsen puttrat färdigt.

Skär zucchinin på längden i tunna skivor, exempelvis med en osthyvel. Lägg en klick fyllning i ena ändan och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form och häll tomatsåsen på. Strö lite riven ost på och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter.