Potatispizza

Artikel

3 dl vatten
20 gram jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
1⁄2 dl rybsolja
7 dl vetemjöl
Fyllning:
10 potatisar, kokta
1⁄2 dl rybsolja
Oregano
20 st småtomater
Mozzarella

Värm vattnet fingervarmt. Smula ner jästen och tillsätt salt, socker och mjöl lite åt gången. Knåda ihop till en smidig deg. Ringla ner oljan och arbeta ännu en stund. Låt jäsa på dragfritt ställe under bakduk till dubbel storlek. Förbered under tiden fyllningen. I det här receptet har vi av naturliga skäl satt potatisen som huvudingrediens. Skiva potatisen tunt och klyv tomaterna. Dela pizzadegen i mindre bitar. Rulla dem till små bullar på mjölat bord. Tryck och kavla ut till tunna pizzabottnar. Ringla över lite olja, placera på av den skivade potatisen. Toppa med mozzarella. Grädda i 250 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter. Ta ut och klipp färsk oregano över eller strö över torkad. Lägg på tomatklyftor.