Kycklingsoppa

Artikel
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 tsk riven ingefära
  • (1 krm chilflakes/-pulver)
  • 2 morot
  • ½ palsternacka (ca 100 g)
  • 1 klyfta kål (ca 150 g)
  • 5 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk (200 g)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 g grillad/kokt kyckling
  • 1 dl majs
  • ½ dl vatten + 1 msk majsstärkelse (maizena)
  • 1 lime

Finhacka rödlök och skär rotfrukter och kål i bitar. Fräs pressad vitlök och hackad rödlök mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt ingefära, eventuellt chili, rotfrukter, kål, vätska och buljongtärning. Låt koka tills rotsakerna har en bra konsistens. Dela under tiden kyckling i lämpliga bitar. Tillsätt kyckling, majs och häll ner redningen under omrörning. Smaka av med limesaft.

Klicka hör för att ladda ner en illustrerad och utprintbar version av receptet.