Purésoppa med palsternacka

Artikel

1 palsternacka
6-8 potatisar
1/2 purjolök
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 msk olja
1 tärning grönsaksbuljong
100 g färskost
Rostad lök, frön och finklippta örter till servering

Skala palsternacka och potatis. Skär i bitar. Halvera purjolöken och skölj den. Skär i strimlor. Värm oljan i en kastrull och fräs potatis, palsternacka, purjo, timjan och svartpeppar. Häll på vatten så det täcker och tillsätt buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka. Puréa soppan slät med en stavmixer och blanda ner 100 g färskost. Späd med vätska om soppan är för tjock .Smaka av och tillsätt ev. salt och peppar.

Servera med rostad lök, frön och finklippta örter att strö på.

Du kan också ladda ner och printa ut det här receptet i en illustrerad version - klicka här!