Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Artikel

16 st

  • 8 dl kornmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 5 dl surmjölk

För utbakning:

  • 1 dl kornmjöl

Fyllning

  • 400 gram vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1–2 tsk riven pepparrot
  • Rökt renkött

Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en djup skål. Häll i sirap
och surmjölk och blanda till en smidig deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela
den i 16 delar. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bakbord, först med en vanlig kavel och sedan med en
kruskavel. Ställ in en osmord plåt i ugnen och lägg 1–2 tunnbörd per gång i ugnen och grädda i 3–4 minuter. Låt dem kallna mellan bakdukar.

Ansa och strimla vitkålen. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i kålen och låt sjuda i cirka 1 minut. Häll av vattnet och skölj kålen under rinnande kallt vatten, lägg kålen i isvatten. Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot. Fördela salladen över tunnbrödet och lägg rökt ren
kött ovanpå. Rulla ihop till en rulle.