Potatisgratäng med äpple

Artikel

Ingredienser

  • 500 g mjölig potatis
  • 3 äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • salt och peppar efter smak
  • 2 ½ dl grädde
  • 3 dl riven emmentalost
  • Grönsaksröra: 1 dl squash i strimlor, 2 vitlöksklyftor, 1 dl purjolök i skivor, 1 dl paprika i strimlor, 2 msk olja, 2 dl tomatkross

Anvisningar

Ställ ugnen på 200 grader. Skala potatis, äpple och lök och skär dem i skivor. Smörj en eldfast form och varva potatis, äpple och lök. Strö lite salt och peppar mellan varven. Häll över grädden och strö på riven ost. Ställ formen på nedersta falsen i ugnen och grädda ca 40 minuter. Fräs under tiden grönsakerna lätt i lite olja, häll på tomatkrosset och småkoka ca 5 minuter. Servera med stekt eller rökt fisk, grönsaksröra och gott bröd.