Grillade grönsaker

Artikel

Ingredienser

6 portioner

  • 1 stor zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 fänkål
  • 2 paprikor
  • 1 stor purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 hel vitlök
  • färsk timjan
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger

Anvisningar

  1. Skär alla grönsaker utom paprikorna i lika stora skivor eller klyftor.
  2. Grilla dem direkt på grillen så att det blir mjuka och får fin färg.
  3. Grilla paprikorna hela på grillen så att skalet blir svart. Sätt de brända paprikorna i en plastpåse och låt vila i cirka 10 minuter. Skala sedan dem och skär i bitar.
  4. Blanda alla färdigt grillade grönsaker i en skål. Häll på olivolja och balsamvinäger. Klipp över färsk timjan. Krydda med salt och peppar.

Obs! Bilden är inte densamma som receptet.