Palsternacksoppa

Artikel

Ingredienser

  • 200 g palsternacka
  • 100 g potatis
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • 2 msk rypsolja
  • 8 dl vatten
  • 1 msk eko-grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl smältost
  • finhackad persilja

Anvisningar

Ansa palsternackan, potatisen,paprikan och löken. Tärna grönsakerna och hacka löken.Ta undan halva paprikan till severingen.Fräs upp grönsakerna i lite olja. Tillsätt vatten och buljong. Låt koka ca 15 minuter under lock. Puréa med stavmixer.Tillsätt paprikahacket, gräddmjölken,peppar och smältost. Kontrollera smaken och strö till sist över av den finhackade persiljan. Servera med ett gott bröd.