Blåbärsmuffins med solrosfrön

Artikel

Ingredienser

Ca 8–10 st

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vetekli
  • 1 dl solrosfrön
  • ¼  tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl olja
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 ½ dl surmjölk
  • 1 vispat ägg
  • 1/2 dl sirap
  • 2 dl blåbär

Anvisningar

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt dubbla muffinsformar på en ugnsplåt (dubbla formar är stadigare och gör att muffinsen kan stiga bättre). Om du använder en muffinsplåt, smörja formarna. Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål. Vispa ihop oljan, farinsockret, mjölk, ägg och sirap i en annan skål. Rör den flytande smeten i de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop degen med en träselv. Rör i blåbären försiktigt. Fyll muffinsformarna med hjälp av en matsked och grädda dem i 15–20 min.

Obs! Bilden är inte samma som receptet.