Omelett med fetaost

Artikel

Ingredienser

  • 4 ägg (ekologiska)
  • Olivolja
  • 100 g fetaost
  • 8 körsbärstomater skurna i hälften eller 1 stor tomat skuren i mindre bitar

Anvisningar

Knäck äggen i en djup skål och blanda i 4 msk vatten. Rör om väl med en gaffel. Värm 2 msk olivolja i e stekpanna och häll i äggblandingen. Låt omeletten stelan på medlevärme i ca 5 minuter. Gör några hål i mitten med hjälp av en trägaffel så att det rinnnande ägget rör stekpanna. Gryna över fetaosten och fördela tomaterna jämnt över. Sätt ugnen på 200 grader och grill. Sätt grillgallret högt uppe i ugnen. När ugnen är varm, ställ in stekpannan med handtaget utanför (håll lucka öppen till hälften och låt ytan stelna, det tar några minuter. Tag ut stekpanna med hjälp av en pannlapp. Klipp över lite gräslök eller basilika och servera.