Linsdipp

Artikel

De lätt kokta röda linserna blir perfekta i denna dippsås. Servera den gärna varm med ett Indiskt bröd.

Ingredienser

  • 2½ dl röda linser
  • 1 tsk salt
  • ½–1 tsk gurkmeja
  • ½–1 tsk chilipeppar
  • 8 dl vatten
  • 1–2 st lökar
  • 1–2 msk olja
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 tsk garam masala (Indisk kryddblandning)
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 dl naturell yoghurt

Anvisningar

  1. Koka linserna i vattnet tillsammans salt, gurkmeja och chilipeppar. Det tar ca 10–15 minuter.
  2. Hacka löken riktigt fint, pressa vitlöken och riv ingefäran. Fräs allt detta i oljan.
  3. Finhacka tomaterna och tillsätt dem. Låt det koka sakta tills det är mjukt, tillsätt ca ½ dl vatten.
  4. Tillsätt linserna, garam masala, färsk koriander och runda av med yoghurten.