Grillad eller stekt gösfilé med örtsås

Artikel

Ingredienser

  • 200 g creme fraiche
  • 2 dl finhackade färska örter, t ex persilja, smörgåskrasse, basilika och gräslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • ca 1/2 tsk salt samt
  • nymald peppar
  • ca ½ tsk finhackad chili för den som vill ha lite extra styrka.
  • 700-800 g gösfilé

Anvisningar

Sås: Blanda 200 g creme fraiche med ca 2 dl finhackade färska örter, t ex persilja, smörgåskrasse, basilika och gräslök. Smaksätt såsen med 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk flytande honung, ca 1/2 tsk salt samt en aning nymald peppar eller ca ½ tsk finhackad spansk pepparfrukt för den som vill ha lite extra styrka. För att komma riktigt enkelt undan kan du köpa en burk á 200 g creme fraiche smaksatt med franska örter så har du såsen klar.

  1. 700-800 g gösfilé saltas och peppras samt penslas med olja.
  2. Stek den i het gjutjärnspanna 1 1/2–2 minuter på varje sida eller grilla fiskfilén 2 minuter per sida i het grill. Servera fisken med örtsåsen, nykokt potatis, sallad, kokta sockerärter samt citronklyftor.