Kyckling med kantarellröra

Artikel

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • matolja eller smör

Svampröra:

  • 3 dl djupfrysta eller färska kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk persilja
  • 1 dl riven lagrad ost

Anvisningar

Fräs svamp och lök skillt för sig i matoljan. Krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i matolja i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida i medelvarm stekpanna. Tag undan 1/3 av svampen och lite av löken till garnering. Mixa resten av svampen och löken i en matberedare. Tillsätt persilja och ost och mixa till en puré. Lägg svampröran på kycklingen och garnera med de stekta svamparna och löken. Servera kokt ris och lättstekta grönsaker till kycklingrätten.