Pastagratäng med kallrökt lax

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g kallrökt lax
  • 250 g tagliatelle
  • 1 purjolök
  • ½ l ostsås
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • Dekoration: Laxrosor och citronmeliss
  • Tillbehör: Citronklyftor, färsk bröd

Anvisningar

  1. Sätt på ugnen, 250° C. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj och skär purjolöken i långa strimlor. Lägg ner strimlorna i pastavattnet när några minuter återstår av koktiden.
  3. Skär laxen i små bitar.
  4. Låt pastan och purjolöken rinna av och häll tillbaka dem i kastrullen. Rör ner laxen och det mesta av ostsåsen. Krydda med salt, peppar, citronskal och citronsaft.
  5. Häll laxpastan i en smord ugnssäker form och häll över såsen som är kvar.
  6. Gratinera i övre delen av ugnen, 12–15 minuter.