Indisk gryta med kikärter & linser

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 2 dl röda linser
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 msk färsk riven ingefära eller 1 tsk torkad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning el fond + vatten)
  • ½ pkt (à 300 g) djupfrysta brytbönor
  • 2 dl kikärter, kokta (ca 1 dl okokta)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Till servering: matlagningsyoghurt, bröd t ex papadam

Anvisningar

Skölj linserna i kallt vatten. Låt rinna av. Skala och strimla morötter och lök. Skala och hacka vitlöken. Skölj, kärna ur och skiva chilin. Fräs morötter, lök, vitlök, chili och ingefära i oljan i en traktörpanna några minuter. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och linser. Häll över buljongen. Låt koka ca 5 min under lock. Lägg i bönorna och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt kikärter och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en klick yoghurt och bröd, t ex papadam (indiskt bröd).