Fyllda gösfiléer

Artikel

Ingredienser

  • 600 g gös-, gäddfilé eller annan fisk
  • 1 gul lök
  • 1 msk bladselleri
  • 1 msk röd eller grön paprika
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk matolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk persilja
  • 2 ½ dl fiskbuljong
  • 2 msk citronsaft

Anvisningar

Torka av de färska fiskfiléerna. Skala och finhacka lök, bladselleri, paprika och champinjoner. Fräs grönsakerna i oljan i en vid kastrull eller traktörpanna på ganska svag värme. Låt all vätska koka in. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp blandningen i en skål och låt den svalna något. Fördela svamp- och grönsaksblandningen på filéerna. Rulla ihop och lägg dem i en vid kastrull. Häll på buljong och citronsaft. Låt fisken koka på svag värme under lock tills den är färdig, ca 10 minuter. Servera med kokt pressad potatis. Garnera med persilja.