Pannbröd

Artikel

Ingredienser

  • 12 st ½ pk jäst (12 g)
  • ½ dl flytande margarin eller matolja
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3 msk honung
  • 1 msk brödkryddor, t.ex. anis eller pomerans
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Anvisningar

Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa i ca 2 timmar. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tuna, runda kakor gärna med en kruskavel. Grädda kakorna på båda sidorna i torr stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem ovanpå varandra på galler och lägg duk över så att de håller sig mjuka. Ät pannbröden som nygräddade.