Plommonkräm

Artikel

Ingredienser

8 portioner / (Blötläggningstid: över natten)

  • 1 ½ l vatten
  • ½ kg kärnfria plommon
  • 1 kanelstång
  • 1 ½ dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • till garnering: 3 dl grädde
  • 2 msk socker

Anvisningar

Blötlägg plommonen i kallt vatten kvällen innan. Koka plommonen mjuka i blötläggningsvattnet, i vilket sockret och kanelstången tillsatts. Avred med potatismjöl som rörts ut i en skvätt kallt vatten, dra kastrullen av värmen och rör omsorgsfullt ner potatismjölavredningen. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt sjuda upp utan omrörning. Häll upp den färdiga krämen i ett serveringskärl och strö socker på ytan.

OBS! Om du använder ett serveringskärl av glas ska du först lägga i en sked så att skålen inte spricker. Garnera den kalla krämen med vispgrädde som smaksatts med socker.