Rosoll eller sillsallad

Artikel

Ingredienser

  • 1 sill
  • 3 dl kokta rödbetor
  • 1 ½ dl kokta morötter
  • 1 ½ dl kokt potatis, skurna i tärningar
  • 1 ½ dl kokt kött
  • 1 ättiksgurka
  • 1 surt äpple
  • vitpeppar
  • 2 hårdkokta finhackade ägg
  • (persilja)

Anvisningar

Blanda ingredienserna med en gaffel och smaksätt. Packa salladen i en form och stjälp upp eller lägg upp på serveringsfatet direkt. Garnera med hackat, hårdkokt ägg och finklippt persilja.

Sås till sillsallad:

  • 1 ½ dl tjock grädde
  • 1–2 tsk rödbetsättika
  • (socker)

Vispa grädden till skum. Sätt till rödbetsättika. Avsmaka.

Tips! Grädden kan också bytas ut till gräddfil.