Sivanandakex

Artikel

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl speltmjöl eller 2–2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl korinter eller finhackade russin
  • 1 dl osaltade jordnötter (mixade)
  • 2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl tsk kanel
  • 1/2 tsk muskot
  • 1 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl solrosolja
  • 2 dl vatten el. mjölk

Anvisningar

Börja med att hacka eller mixa nötterna och eventuellt finhacka russin. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt olja och blanda om ordentligt. Tillsätt tillräckligt med vatten eller mjölk. Klicka ut smeten i ca 16 klickar på en plåt och forma till runda, ca 10 cm i diameter, stora kakor. Grädda i 200 grader, ca 12–15 minuter.