Palsternacksmuffins

Artikel

Ingredienser

12 st

  • 50 g smör
  • 100 g kvark
  • 1 dl råsocker eller finsocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl finriven palsternacka
  • 1 ½  dl graham- eller speltmjöl (glutenfritt havremjöl)
  •  ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk finriven ingefära
  • GLASYR: 1 dl florsocker, 2 msk kvark, 1 tsk finriven ingefära + kanderad ingefära

Anvisningar

Vispa det rumsvarma fettet och sockret till skum. Tillsätt kvarken och äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt den finrivna palsternackan. Blanda ihop de torra ingredienserna och ingefäran. Blanda ihop allt till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i små muffinsformar och grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna och gör under tiden glasyren. Blanda kvarken med florsockret och den finrivna ingefäran. Ringla glasyren över muffinsen och dekorera med kanderad ingefära.