Marthaköket: Fermentering av grönsaker

22 Januari 2019 kl. 17.30–21.00

Att mjölksyra grönsaker är en gammal konserveringsmetod som du lätt kan göra själv. Grönsakerna blir rika på B- och C-vitamin, samt innehåller mängder av fina probiotika-bakterier som gör magen gott.

Marthaförbundets ekologirådgivare Anita Storm inleder med intro till syrningens värld, och därefter gör vi syrade grönsaker i köket. Alla deltagare får ta hem av det vi har tillrett. Vi kommer att fermentera kål, morötter och göra kimchi av salladskål. Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad sidorätt som oftast baseras på kinakål. Den är rik på kostfiber men kalorisnål. En portion ger upp till 80 procent av dagligt rekommenderat intag av vitamin C och karoten. 

Ta gärna med dig 2–3 liters patentburk och en mandolin om du har. 

Anmälan: Anmäl dig och betala senast 15.1 via länken lyyti.fi/fermentering
Avgift: 30 euro / 25 för marthor


 


Plats
Marthaköket
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Arrangör
Marthaförbundet