Helsingfors: Svampar – artkännedom & matlagning

03 Oktober 2018, 17:00 - 21:00

Svamprådgivare Elisabeth Eriksson presenterar höstens svampar (beroende på aktuell skörd) och hur du känner igen dem på svampfärden. Vi går även igenom tillvaratagning och olika konserveringsmetoder, så som torkning och saltning. Tillsammans tillreder vi en stor svampbuffé med bland annat svampsoppa, bröd, rieskor, sallad, svampbiff, paj, omelett. Elisabeth Eriksson svarar gärna på alla dina frågor om matsvampar. Du kan även ta med dig egna svampar som du får identifierade. 

Anmälan: Anmäl dig och betala senast 26.9 via formuläret.
Avgift: 33 euro (28 euro för marthor)

OBS! Ingången till Marthaköket är vid C-trappan (Livornogatan). Tryck in koden 142 och bilden på en klocka, så öppnar vi. Spårvagn 9 går ända fram. 


Plats
Marthaköket
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors
Arrangör
Marthaförbundet