Malvapudding med glass

Artikel

Ingredienser

  • 3,5 dl socker
  • ¾ dl smör
  • 2 ägg
  • 3 msk aprikossylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 tsk bikarbonat
  • Sirap: 1½ dl socker, 2 dl grädde, ½ dl mjölk, 2 tsk smör, (2 msk Bayley's likör)

Anvisningar

Sätt ugnen på 180 grader (för mindre formar) 170 g för en stor kakform. Blanda socker och smör med en elvisp och tillsätt ett ägg i taget medan du vispar. Blanda i aprikossylt. Tillsätt mjölk och vetemjöl, häll sedan i vitvinsvinäger och bikarbonat. Blanda inte för mycket mera. Smöra muffinsformarna eller kakformen och häll i smeten. (halvfulla) Grädda i 30-40 minuter (beroende på ugnen och formen). Sirap: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka i ett par minuter och häll den varma sirapen över den färdiga kakan. För att sirapen ska "sugas" in måste du pricka hål med en tandpetare i de färdiga kakorna.Låt dem stå en stund innan servering! Servera med glass och färska jordgubbar eller mango!