Caesar à la Martha

Artikel

Ingredienser

6-8 portioner

  • 1–2 krukor romainesallad
  • 150–300 g emmentaler

Caesarsås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1–1½ msk senap ex. Dijon
  • 1–2 viklöksklyftor
  • 2 hårdkokta (10 minuter) ägg
  • 8 ansjovisfiléer
  • Svartpeppar från kvarnen

Ört-smörkrutonger

  • 4 toastskivor
  • 25 g smör
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ dl finhackade örter. t.ex. basilika, oregano

Anvisningar

  1. Tillred såsen genom att köra alla ingredienser i matberedaren. Du kan också använda stavmixer.
  2. Skär bort kanterna från bröden och skär sedan skivorna i tärningar.
  3. Hetta upp smör och gurkmeja i en stekpanna och bryn brödtärningarna. Sätt krutongerna i en skål och blanda i de finhackade örterna.
  4. Skölj salladen och torka den med hushållspapper eller i en salladscentrifug. Riv salladen i ganska stora bitar och tärna osten.
  5. Bygg upp salladen med såsen och krutongerna i färdiga portioner eller på ett stort fat. Servera genast.