Italiensk tomatröra

Artikel

Det här tomatröran är bra att ha tillhands i frysen. Den kan bredas på pizzan eller göras till en god pastasås med antingen kött, fisk eller baljväxter. Satsen räcker till 4 stora pizzor.

Ingredienser

  • 2 st. gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 3–4 msk tomatpuré eller chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 lagerblad
  • 1–2 tsk basilika eller 1 tsk rosmarin
  • malen svartpeppar

Anvisningar

Skala och finhacka löken. Hacka vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i oljan på svag värme (den skall inte brynas). Häll i tomaterna, purén, salt, peppar och socker. Låt röran koka minst 10 minuter. Lägg i lagerblad och örtkryddor. Koka ytterligare ca 5 minuter eller tills röran kokat ihop och blir simmig. Smaka av röran. Låt den svalna innan den används som pizzafyllning. Ett bra tips är att laga en stor sats och frysa in det som blir över.