Fiskburgare med strömmingsflundror

Artikel

Ingredienser

  • 1 hamburgersemla per person

Strömmingsflundror

  • ½ kg strömmingsfilé
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl eller skorpmjöl
  • Dill, persilja
  • Margarin till stekning

Sås

  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk finskuren salladslök
  • 1 msk finklippt dill
  • ½ pressad vitlöksklyfta

Anvisningar

Gnid in strömmingsfilén med salt. Strö persilja och dill på insidan av strömmingsfilén. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem vackert bruna på båda sidorna. Blanda kryddorna i gräddfilsmajonnäs. Lägg de nystekta biffarna i ituskurna hamburgerbröd tillsammans med sallad, gurka och tomat. Klicka några matskedar majonnäs på strömmingsflundran och lägg den andra brödhalvan på.