Tortilla (Spansk potatisomelett)

Artikel

Ingredienser

  • 3 finhackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 kg rå potatis i skivor
  • 3 msk margarin eller olja
  • 5 ägg
  • 5 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • dill, persilja eller gräslök
  • (8 ansjovisfiléer)

Anvisningar

Hetta upp en stekpanna, lägg i fettet och stek lök, potatis och vitlök. Stek först på god värme sedan på svagare värme tills allt är mjukt, ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och vatten och häll det i pannan. Lyft på lök och potatis med gaffel så att omelettsmeten kan rinna ner och stelna. Klipp över det kryddgröna och garnera eventuellt med filead ansjovis som läggs över omeletten. Variera genom att lägga filead böckling eller bitar av tonfisk på den krämiga omeletten. Servera ur pannan. Servera finrivna morötter och en grönsallad till tortillan.