Squash med lammfärs

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st squash

Fyllning:

  • 500 g lammfärs
  • 1–2 msk olja eller smör
  • 1 gul lök
  • 3–5 vitlöksklyftor
  • 2–3 dl förvälld skogssvamp
  • fruktkött av squash
  • Salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1–2 tsk basilika eller körvel
  • 1 dl riven emmentalost

Anvisningar

Skär squashen itu på längden. Avlägsna kärnorna med sked. Gröp dessutom ur en del av fruktköttet lämna ca 1/2 cm tjocka kanter. Hacka löken, vitlöksklyftorna, svampen och det urgröpta fruktköttet. Fräs blandningen 3-4 min i fett i stekpanna på svag värme och under ständig omrörning så att ingredienserna inte blir brynta. Krydda och rör ner blandningen i lammfärsen. Fyll den urgröpta squashen med färsfyllningen. Strö över riven ost och grädda ca 45 min i 175°C ugnsvärme. Servera med sallad och bröd som tillbehör och eventuellt kokt potatis.