Österländsk kikärtsgryta

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 2 gula lökar
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 dl röda linser
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) 1
  • pkt (½ g) saffran
  • 1 tsk spiskummin
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 3 dl kokta kikärter (ca 1 ½ dl okokta)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ knippe färsk koriander

Anvisningar

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en gryta några minuter. Tillsätt de röda linserna och låt fräsa med en kort stund. Häll över buljongen och tillsätt kryddor samt skal och saft av citron. Låt puttra utan lock ca 10 min. Rör i kikärterna och smaka av grytan med salt och peppar. Strimla koriandern och strössla över grytan. Servera grytan med grillade kycklingfiléer och bröd samt en blandad sallad.

Tips: Kycklingen går bra att utesluta för helt vegetarisk rätt. Öka då på mängden kikärtor med 1–2 dl. Bröd och sallad blir bra komplement.