60527.jpg

Inhemska växtproteiner i fokus

09.10.2017 kl. 13:47
Vi är mitt i ett proteinskifte. Efterfrågan på proteiner från växtriket ökar hos konsumenterna och det bubblar av experimentlusta och idéer hos producenter och förädlare. Men vilka är de inhemska alternativen, vem odlar dem och var får man tag på dem?

I årets matkulturmagasin har vi träffat bönderna som odlar soja, bovete, bondbönor och ärter samt förädlarna och forskarna som tar fram proteinrika vegetariska produkter. Dessutom har vi tips för dig som odlar hemma.

Som vanligt har våra hushållsrådgivare skapat en mängd recept på allt från läcker bovetekaka och fräsch quinoagröt till smarrig ärtröra och mustig bondbönesoppa.

Magasinet kan beställas lådvis eller läsas via Issuu. Alla marthor har fått magasinet med posten. 

 

 

Du kan beställa magasinen lådvis (75 tidningar i en låda), till exempel till arbetsplatsen, skolklassen, evenemanget eller företaget. Endast postkostnad tillkommer á 9,90 euro/låda. 

Karin Lindroos